Ağlayan Pastanın Keki Islatılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ağlayan pastanın keki genellikle sütle ıslatılır, böylece daha yumuşak ve nemli olur. Çok fazla süt dökülmemeli, aksi halde kek hamurlaşabilir. Bu sayede üzerine gelen krem şanti ve çikolata sosla uyumlu, akışkan bir doku elde edilir.

Ağlayan pastanın keki piştikten sonra sütle ıslatılır. Bu işlem keke nem ve yumuşaklık kazandırır. Böylece krem şanti ve çikolata sosla bütünleşerek “ağlayan” kıvam oluşur.

Kek piştikten sonra ılık haldeyken ıslatılır

Soğumadan önce sütle ��slatmak, kekin daha yumuşak ve nemli olmasını sağlar.

Genelde süt kullanılır

Sade süt ya da süt ve şeker karışımı tercih edilir.

Islatma miktarı ayarlanır

Çok fazla süt dökülürse kek hamurlaşabilir, az olursa kuru kalır.

Üst katlarla uyum sağlar

Islatılan kekin üzerine krem şanti ve çikolata sos geldiğinde tatlar bütünleşir.

Tatlıya “ağlayan” dokusunu verir

Islatma işlemi sayesinde yumuşacık, akışkan ve ağızda dağılan bir kıvam oluşur.

Şunlara da göz atın:

  1. Ağlayan Pastaya Yoğurt Konur Mu?
  2. Ağlayan Pastaya Puding Olur Mu?
  3. Ağlayan Pastaya Süt Ne Zaman Dökülür?
  4. Bir Borcamdan Kaç Dilim Ağlayan Pasta Çıkar?
  5. Ağlayan Pastada Kabartma Tozu Yerine Ne Kullanılabilir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak