Afyon Bükmesinin Püf Noktaları
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Afyonkarahisar mutfağına ait bir lezzet olan Afyon bükmesi, hem lezzetli, hem de pratik bir tariftir. Ancak Afyon bükmesi yapımında bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Gelin, Afyon bükmesi püf noktalarına birlikte göz atalım.

Afyon bükmesi, incecik açılan hamurun kat kat konulması ve üzerine haşhaş ezmesi sürülmesiyle hazırlanır. İç harcında yeşil mercimek ve maydanoz kullanılır. Afyonkarahisar'ın yöresel yemeklerinden biri olan Afyon bükmesi, özel günlerde sofralarda yer verilen hamur işlerinden biridir. Hamur katlarına sürülen haşhaş ezmesi, bükmeye özgün bir tat katar. 

''Afyon bükmesi nedir, Afyon bükmesi buzlukta saklanır mı, Afyon bükmesine maya konur mu?'' başlıklı haberlerimize göz atmayı unutmayın. 

Afyon Bükmesinin Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak