5 Değişik Tuzlu Kaygana Tarifi
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kaygana, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde tüketilebilen pratik ve lezzetli bir yemektir. Peynirli, sebzeli, mantarlı veya otlu gibi farklı malzemelerle zenginleştirerek damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz.

İşte klasik tariflere alternatif olarak deneyebileceğiniz 5 farklı tuzlu kaygana tarifi ile yapılışı!

  1. Peynirli ve Maydanozlu Kaygana

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 yumurta

100 gr beyaz peynir (rendelenmiş)

1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)

Tuz, karabiber

Sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı:

Un, süt ve yumurtayı çırpın. İçine rendelenmiş peynir ve maydanozu ekleyin. Tavaya biraz sıvı yağ koyun ve karışımdan kepçeyle dökün. İki tarafını da kızarana kadar pişirin.

  1. Sebzeli Kaygana (Kabaklı & Havuçlu)

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 yumurta

1 küçük kabak (rendelenmiş)

1 küçük havuç (rendelenmiş)

2 dal taze soğan (ince doğranmış)

Tuz, karabiber

Sıvı yağ

Yapılışı:

Un, süt ve yumurtayı karıştırın. İçine rendelenmiş sebzeleri ekleyin. Hafif yağlanmış tavada iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

  1. Mantarlı ve Kaşarlı Kaygana

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 yumurta

100 gr mantar (ince doğranmış)

50 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)

Tuz, karabiber

Sıvı yağ

Yapılışı:

Un, süt ve yumurtayı karıştırın. Doğranmış mantarları ekleyin. Tavada pişirirken üzerine kaşar peyniri serpin ve erimesini bekleyin.

  1. Otlu Kaygana (Karadeniz Usulü)

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 yumurta

1/2 demet dereotu

1/2 demet taze nane

1/2 demet ıspanak veya pazı (ince doğranmış)

Tuz, karabiber

Sıvı yağ

Yapılışı:

Un, süt ve yumurtayı çırpın. Yeşillikleri ekleyin. Tavaya dökün ve iki tarafını da kızartın.

  1. Patatesli Kaygana

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 yumurta

1 büyük patates (rendelenmiş)

1 çay kaşığı kırmızı biber

Tuz, karabiber

Sıvı yağ

Yapılışı:

Un, süt ve yumurtayı çırpın. Rendelenmiş patatesi ekleyin. Hafif yağlanmış tavada iki tarafını da kızartın.

Şunlara da göz atın:

  1. Gözleme Tavası Nasıl Olmalı?
  2. Gözlemenin Yanına Ne Gider?
  3. Nefis Gözleme Tarifi
  4. Kahvaltılık 5 Hamur İşi Tarifi
  5. Kaygana Tarifleri

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?