4 Kilo Kornişon Turşu Yapmak İçin 4 Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
4 kilo kornişon turşu yaparken küçük, taze ve diri kornişonlar seçmek turşunun gevrek olmasını sağlar. Kavanozları sterilize edip kornişonları iyice yıkadıktan sonra, tuzlu ve baharatlı salamura suyu ile doldurmak önemlidir. Oda sıcaklığında birkaç gün bekletip ardından serin bir yerde saklamak turşunun lezzetini ve dayanıklılığını artırır.

Turşuyu hazırlarken sarımsak, dereotu ve karabiber gibi baharatlar lezzeti zenginleştirir. Salamura suyunu kaynatıp soğumaya bırakmak, kornişonların daha iyi fermente olmasını sağlar. Turşuyu direkt güneş ışığı almayan bir yerde bekletmek, renginin ve tazeliğinin korunmasına yardımcı olur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak