3 kilo kuru incir için tencereye yaklaşık 1,5–2 litre su koymak uygundur. İncirleri suyla birlikte kaynatıp yumuşamasını sağlayın. Ardından şeker ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
3 kilo kuru inciri yıkayıp saplarını ayıklayın. Dilerseniz incirleri ikiye bölerek daha hızlı pişmelerini sağlayabilirsiniz.
Genellikle kuru incir reçeli için su miktarı, incirin cinsine ve ne kadar sulu olmasını istediğinize bağlıdır. 3 kilo incir için yaklaşık 1,5–2 litre su idealdir. Bu suyu incirleri tencereye koymadan önce ölçüp ekleyin.
Su ve incirleri tencereye alın, orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra köpüklerini alın. Bu aşamada 10–15 dakika kadar kısık ateşte pişirmek incirlerin yumuşamasını sağlar.
İncirler yumuşadıktan sonra 1,5–2 kilo toz şekeri ekleyin. Şeker eriyip reçel kıvamını alana kadar orta ateşte ara ara karıştırarak 25–35 dakika pişirin. Reçel soğuyunca biraz daha koyulaşacağını unutmayın.
Şunlara da göz atın:
3 Kilo Kuru İncir Reçeline Kaç Kilo Şeker Konulur?