Tavada Künefe

Tavada Künefe
30 Mayıs 2022

Hatay mutfağı ile özdeşleşen künefe, kadayıf, şerbet ve bol antep fıstığı ile hazırlanan bir tatlıdır. Genelde dondurma veya kaymak eşliğinde sunulan künefe, metal pişirme kaplarında servis edilir. Yapımında tuzsuz peynir kullanılan künefeyi bu kez tavada ve yalnızca 35 dakikada hazırlamaya ne dersiniz? Malzemeler hazırsa, tavada künefe tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak Hatay usulü nefis künefe tarifine de göz atın. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tavada Künefe için

Malzemeler

Künefe için:

  • 400 gram kadayıf
  • 120 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 250 gram tuzsuz künefe peyniri

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu
  • 2 su bardağı toz şeker

Tavayı yağlamak için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (1 pişirimlik)

Üzeri için:

  • Toz antep fıstığı
  • Dondurma (isteğe göre)
Tavada Künefe

Nasıl Yapılır

  1. Şerbet için; Tencerenin içerisine şeker ve suyu alın. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Tencereyi ocağa alın ve pişirin. Su kaynamaya başladığında limon suyu ilave edin.
  3. Kıvam almaya başladığında ise ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğuması için bekletin.
  4. Künefe için; Kadayıfları parmaklarınızla parça parça edin ve bir kaba alın.
  5. Üzerine yavaş yavaş eritilmiş tereyağı ekleyin. Peynirleri ise ince ince dilimleyin.
  6. Tavayı güzelce yağladıktan sonra kadayıfların bir kısmını tavaya yayın.
  7. Spatula ile kadayıflara bastırdıktan sonra dilimlenmiş peynirleri dizin.
  8. Kalan kadayıflarla peynirin üzerini tamamen kapatın. Daha sonra tavanın kapağını kapatın ve ters çevirerek künefeyi kapağa alın.
  9. Tavayı tekrar yağlayın. Künefenin pişmemiş kısmını tavaya yerleştirin ve tekrar kızartın.
  10. Hazırladığınız künefenin üzerinde ılık şerbeti gezdirin. 
  11. Şerbet tamamen çektiğinde Maraş dondurma ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo