MUHALLEBİLİ BAKLAVA

8 Kişilik
Muhallebili baklava tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım paket baklava yufkası
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 60 gr tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı
Muhallebili baklava hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz muhallebili baklava tatlısında. Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın.

Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

3 baklava yufkasını üst üste dizin ve 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi yerleştirip muska şeklinde sarın. Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.

Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün. Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!