Pişmeyen, Rafine Şekersiz, Glütensiz Cheesecake

Pişmeyen, Rafine Şekersiz, Glütensiz Cheesecake
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pişmeyen, Rafine Şekersiz, Glütensiz Cheesecake için

Malzemeler

Tabanı için

  • 1/2 su bardağı fındık, badem, ceviz veya hepsinden karışık
  • 6 tane hurma

Kreması için

  • 2 yemek kaşığı ricotta peyniri ya da tuzsuz lor 
  • 3 çay kaşığı bal 

Üzeri için

  • 1 büyük muz 
  • 2 çay kaşığı kakao 

Süslemek için

  • Yaban mersini
Pişmeyen, Rafine Şekersiz, Glütensiz Cheesecake

Nasıl Yapılır

@semaninsagliklimutfagi
194 bin takipçi
Sema Özpekmezci Sümeli

  1. Tabanı için gerekli olan malzemeleri rondoda çekerek bir hamur elde edin. Bu hamuru, 12 cm çapında tart kalıbının tabanına yayın. Aynı anda bir tabakta ricotta peynirini ve balı karıştırıp tabanının üzerine yayın. 
  2. Ayrı bir kasede muzu ezip kakao ile karıştırın ve peynirli kremanın üzerine yayın. 3 kat oluştuğunda tatlıyı buzluğa koyun ve 1 saat dondurun. Daha sonra buzdolabına alın. Üzerine yaban mersinlerini serpiştirip servis yapın.

Üzerini süslemek için; dilediğiniz meyve, kıyılmış fındık, kuru Hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

Karadutlu cheesecake tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo