Tufahija

Tufahija
18 Mart 2024

Tufahija, bir çeşit elma tatlısıdır. Elmaların soyulup içinin oyulması ve şerbetle haşlanması ile yapılır. Bosna Hersek başta olmak üzere Balkan mutfağında çok yaygın olan bu tatlı, hem görünümü, hem de lezzetiyle deneyenleri mest ediyor. Malzemeler hazırsa, Boşnak mutfağından nefis tufahija tatlısı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tufahija için

Malzemeler

  • 6 adet yeşil elma
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım litre su
  • 1/2 adet limonun suyu

İç harcı için:

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 150 gr ince çekilmiş ceviz içi

Üzeri için:

  • Çırpılmış krema veya krem şanti
  • Öğütülmüş fındık
Tufahija

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle elmaların kabuklarını soyun ve bu kabukları bir kenara ayırın. 
  2. Elmaların içini dikkatli bir şekilde oyun. Tencereye su, şeker, limon suyu ve elma kabuklarını alarak kaynatın. 
  3. Su kaynamaya başladığında içine elmaları ekleyin ve 5-10 dakika elmaları haşlayın. 
  4. Elmaları çıkarıp soğuması için 30 dakika bekletin. Tenceredeki şerbeti de bir kenarda bekletin. 
  5. İç harcı için ceviz ve sütü kasede karıştırın. Tereyağını eritin ve üzerine şekeri ekleyerek karıştırın. 
  6. Sütlü cevizi de tereyağının üzerine ekleyin ve 2 dakika kavurun. 
  7. Elmaları, hazırladığınız iç harç ile güzelce doldurun ve üzerine şerbeti gezdirin. 
  8. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendirin.
  9. Tufahija tatlısını servis etmeden önce üzerine krema sıkın ve fındık serpiştirin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Tufahija tatlısını, bir fincan çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Şerbete aroma katmak için, içerisine tarçın çubuğu atabilir veya elmaları servis etmeden önce üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz.
  • Tarifte kırmızı veya sarı elma da kullanabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo