KREMALI ELMA TATLISI

4 Kişilik
Kremalı elma tatlısı tarifi için malzemeler
  • 1 kg elma1 limonun suyu300 gr tozşeker1 su bardağı suİç malzeme:2 su bardağı süt50 gr bitter çikolata1 çay bardağı tozşeker2 yumurta sarısı1 çay bardağı nişastaYarım su bardağı süt1 paket krem şanti2 çorba kaşığı çekilmiş yeşil fıstık
Kremalı elma tatlısı hazırlanışı

Sebze soyacağıyla elmaların ortadaki çekirdekli kısmını çıkarın. Kabuklarını soyup sap kısımlarını temizleyin. 

Elmaları geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine tozşekeri serpiştirin. Limon suyu ve 1 su bardağı su ilave edin. Üzerini yağlı kâğıtla örtüp 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. 

Başka bir tencerede süt, şeker ve çikolatayı kaynatın. Bir kapta yumurta sarılarını çırpın. Nişasta ve yarım su bardağı suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı çikolatalı süte azar azar ilave edip karıştırın. Sürekli karıştırarak 1 taşım kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Karıştırarak soğutun.

Yarım su bardağı süt ile1 paket krem şantiyi mikserde çırpıp yarısını hazırladığınız sütlü nişastalı karışıma ekleyip karıştırın. Kalan yarısını süsleme için ayırın. 

Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurup elmaların ortasına sıkın. Elmaların üzerini kalan krem şanti ve yeşil fıstık ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!