Cevizli Üzüm Tatlısı (Pepeçura)

Cevizli Üzüm Tatlısı (Pepeçura)
09 Ekim 2022
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Cevizli Üzüm Tatlısı (Pepeçura) için

Malzemeler

  • 1 lt taze sıkılmış siyah üzüm suyu (Tercihen kokulu üzüm)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (Tepeleme)

Üzeri için

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
Cevizli Üzüm Tatlısı (Pepeçura)

Nasıl Yapılır

  1. Üzüm suyunu, şekeri, suyu, nişastayı ve unu bir tencereye alıp, iyice karıştırın. Ocağın üzerine alın, kısık ateşte, sürekli karıştırarak puding kıvamına gelene dek pişirin. Karışım puding kıvamına gelince birkaç taşım kaynatın. Daha sonra ocaktan alın. Ilınınca servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin.
  2. Üzeri için iri çekilmiş ceviz içini, tarçını ve Hindistan cevizini bir kasede karıştırın. Bu karışımı servis yapmadan önce tatlıların üzerine paylaştırın.

Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan klasik pepeçura tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo