TARÇINLI VE KURU İNCİRLİ KEK

8 Kişilik
Tarçınlı ve kuru incirli kek tarifi için malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 3.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı doğranmış kuru incir
Tarçınlı ve kuru incirli kek hazırlanışı

Geniş bir kapta toz şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Süt ve ayçiçeği yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip iyice çırpın.

Cevizleri ve incirleri ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına hamuru aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırına 35 dakika pişirin. Soğumaya bırakın ve servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:29:45

çok güzel oldu tarif tam kıvamında.paylaştığınız için teşekkür ederim.

Misafir12.10.2016 17:29:56

cok guzel oldu paylastiginiz icin sagoloun

Misafir12.10.2016 17:29:57

cok guzel oldu paylastiginiz icin sagoloun

Misafir12.10.2016 17:34:26

kek çok güzel yapabilirsiniz. ama 2 yemek kaşığı tarçın fazla azaltın

Misafir12.10.2016 17:34:27

1 bardak şeker koyun tarçını azaltın bu şekilde yapın tarif güzel

Misafir12.10.2016 17:36:59

Tarçın fazlaaa!!!! Ama paylaştığınız için teşekkür ederim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!