Çikolatalı Un Helvası

Çikolatalı Un Helvası
02 Mart 2023

Hafifliği ile bilinen klasik un helvası tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolatalı Un Helvası için

Malzemeler

  • 160 g bitter çikolata
  • 250 g tereyağı
  • 500 g un
  • Yarım su bardağı toz
  • şeker
  • 3 su bardağı süt

Üzeri için:

  • File badem
Çikolatalı Un Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Çikolatayı benmari usulü eritip ocaktan alın. Tereyağını ayrı bir tencerede eritin, üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyin. Unu tereyağına azar azar ilave edin. 
  2. Tahta bir kaşık ile kokusu çıkıp, rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
  3. Unun rengi iyice döndüğünde toz şeker ve erittiğiniz çikolatayı ilave edin. Toz şeker tamamen eriyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar kavurmaya devam edin. 
  4. Son olarak ılık sütü ekleyip karıştırın. Helva göz göz olmaya başlayınca ocaktan alıp kapağını kapatın, 15 dakika kadar dinlendirin. 
  5. Şekil vererek bir servis tabağına alın, üzerini file bademle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo