Çikolatalı Çörek

Çikolatalı Çörek
26 Ekim 2020

İster tatlı, ister tuzlu versiyonunu uygulayabileceğiniz öyle şahane bir tarif ki bu. 🤗 Ara kat dolgularını ister haşhaşlı, ister zeytin ezmeli, ister pesto soslu, isterseniz de benim gibi kahvaltılık çikolata ile yapın. 🤗 Hem hayâl gücünüzü, hem de becerinizi besleyin. 🤗 Şimdiden övgülere hazır olun, dost meclislerinizin en gözde ikramı olacak bu çörek. 😍

Alternatif olarak paskalya çöreği ve bademli ay çöreği tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolatalı Çörek için

Malzemeler

  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 yumurta sarısı daha (üzeri için)
  • 1 orta boy çay bardak ılık su
  • 1 orta boy çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker (eklemeyebilirsiniz)
  • Aldığı kadar un( yumuşak kıvamda hamur olacak)
  • Kahvaltılık, sürülebilir çikolata (ülker çokokrem kullandım)
Çikolatalı Çörek

Nasıl Yapılır

  1. Mayayı ılık su ve şekerle eritin. 5 dakika bekletin.
  2. Sırası ile; sıvıyağ, yumurta, un ve tuzu ekleyin. Hamuru iki katı olana dek mayalandırın.
  3. Hamuru 4 e bölüp 4 beze yapın. Her bir bezeyi 3 mm kalınlığında açın.
  4. Katlar arasına çikolatayı(biraz dolap dışında bekletin, kolay sürülsün) ince tabaka halinde yayın(bıçak ya da pasta spatulası ile sürün).
  5. En ortaya bir çay bardağı koyup hamuru önce 4e daha sonra 16 parçaya bölün. Karşılıklı her iki parçayı elinizle dışa doğru burup uçlarını birleştirin.
  6. Yarım saat tepsi mayasından sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında kabarana kadar 200, sonra 180 derecede, alt üst ayarda üzeri kızarana dek pişirin. AFİYET OLSUN😋
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo