Sirkeli Patates Kızartması

Sirkeli Patates Kızartması
07 Mayıs 2022

Sirkeli patates kızartması, son zamanlarda oldukça popülerdir. Yurt dışında uzun yıllardır var olan bu trend, yakın zamanda restoranlarımıza girmiştir. Sirke aromasını sevenlerin kesinlikle denemesi gereken bir lezzet, hem de evde yapması oldukça kolay. Malzemeleriniz hazırsa sirkeli patates kızartması tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzerler için klasik patates kızartması ve baharatlı patates kızartması tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sirkeli Patates Kızartması için

Malzemeler

  • 4 adet patates, şeritler halinde kesilmiş 
  • 4 yemek kaşığı beyaz sirke 
  • Kızartmak için sıvıyağ 
  • Tuz
Sirkeli Patates Kızartması

Nasıl Yapılır

  1. Doğranmış patatesler üzerlerini kapatacak kadar soğuk su da 2 yemek kaşığı sirke ile buzdolabında en az 2 saat bekletilir.
  2. Yağı tencereye koyun ve ısıtın. 
  3. Patatesleri sudan çıkartın ve iyice kurulayın. 
  4. 165 derecede ısınmış yağda patatesleri gruplar halinde 5 dakika kızartın. Patatesleri havlu kağıdına çıkartın. 
  5. Ateşi yükselterek yağın derecesini 190 dereceye getirin. Isınan yağa atarak ikinci kere 5 dakika daha kızartın. 
  6. Kalan 2 yemek kaşığı sirkeyi ve tuzu ekleyerek karıştırın. Servis yapın. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo