Bahar Sebzeleri Püresi

Bahar Sebzeleri Püresi
06 Mart 2021

Bebekler için hem kolay he de lezzetli bir tarif önerimiz var. Ek gıdaya başlayan bebekler için sindirimi kolay olan ve içeriğinde birçok vitamin barındıran sebzeleri sizler için bir araya getirdik. Enginar, taze fasulye, fesleğen ve dana eti ile hazırlanan sebze püresi, bebeğinizin kemik ve kas gelişimini destekler. Aynı zamanda bağışıklığını güçlendirir. Malzemeler hazırsa, bahar sebzeleri püresi için detaylara geçebiliriz.

Farklı versiyonlar olan kış sebzeleri püresi ve etli bezelye püresini de mutlaka deneyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bahar Sebzeleri Püresi için

Malzemeler

  • 1/4 taze enginar
  • 3-4 adet taze fasulye
  • 2 yaprak fesleğen
  • Birkaç adet kuşbaşı doğranmış dana eti
Bahar Sebzeleri Püresi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle etleri minik minik doğrayın. 
  2. Enginarı ve taze fasulyeyi de doğrayıp tüm malzemeyi tencereye aktarın. 
  3. Tencereye üzerini geçecek kadar su ekleyin. 
  4. Etler yumuşayana dek tüm malzemeleri haşlayın.
  5. Haşlanan eti soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  6. Et ve sebzeler ılımaya başladığında bir çay kaşığı tereyağı ekleyerek püre kıvamına getirin. Bebeğinize servis yapın. Afiyet olsun.

Bahar Sebzeleri Püresi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bebekler için kuzu ve koyun eti de oldukça yararlıdır. Tarifte dana eti yerine kuzu eti kullanabilirsiniz.
  2. Bu tarif 9 aylık ve üzeri bebekler için uygundur. Ek gıdaya geçerken mutlaka doktorunuza danışın.
  3. Haşlanan malzemeleri çatal ile ezerek veya blenderdan geçirerek püre kıvamına getirin.

Bahar Sebzeleri Püresinin Besin Değerleri

  1. Enginar; A, B1, B2, B6 ve C vitamini içerir. Fosfor, demir, kalsiyum, magnezyum ve çinko bakımından zengindir.
  2. Taze fasulye; A, C ve K vitamini içerir. Lif, kalsiyum, manganez, ve demir mineralleri bakımından zengindir.
  3. Fesleğen; A vitamini, kalsiyum, fosfor, potasyum ve magnezyum bakımından zengindir. Hücreleri ve DNA yapısı korur.
  4. Dana eti; B vitamini, demir, çinko ve protein bakımından zengindir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo