KURU PATLICAN DOLMASI

4 Kişilik
Kuru patlıcan dolması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 16 kuru patlıcan
  • Yarım kg orta yağlı kıyma
  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı Osmancık pirinç
  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Sos için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı su
Kuru patlıcan dolması hazırlanışı

Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Kuru patlıcanları sıcak suda 1-2 dakika haşlayın. İç malzeme için, mercimekleri bir gece önceden suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın. Pirinç, bulgur, kıyma, mercimek, diğer tüm malzemeyi karıştırın. Yumuşayan patlıcanların içine doldurup geniş bir tencereye dizin. Bir su bardağı su ilave edip kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin. Sosu için, tereyağını eritin. Salça ve suyu ilave edip bir kaç dakika pişirin. Servis tabağına alın. Dolmaları üzerine yerleştirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!