Izgara Hellimli Bezelye Salatası

Izgara Hellimli Bezelye Salatası
13 Temmuz 2021

Kıbrıs kökenli bir peynir olan hellim, sarımsı sık dokulu bir yapıya sahiptir. Genellikle pişirilerek tüketilen hellim peyniri, koyun ve keçi sütü karışımından oluşur. Malzemeler hazırsa, Zeynep Dinç’ten her sofraya yakışacak ızgara hellimli bezelye salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hellim peynirli sandviç ve pesto soslu ızgara hellim tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Izgara Hellimli Bezelye Salatası için

Malzemeler

  • 200-250 g taze körpe bezelye
  • 4-5 dilim hellim peyniri (Izgara edilmiş)
  • 1 avuç yaban mersini
  • 6-7 dal iri yaprak çeşme nanesi
  • Pembe biber taneleri 

Sos için

  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
Izgara Hellimli Bezelye Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Servis tabağına taze nane ile taban yapıp bezelye ve hellimleri yerleştirin. Yaban mersini ve tane biberleri serpiştirin.
  2. Sos malzemelerini  bir kasede karıştırdıktan sonra salatanın üzerine dökün ve servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo