Kayısılı Ve Erikli Pilav

Kayısılı Ve Erikli Pilav
18 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kayısılı Ve Erikli Pilav için

Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı badem
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı dolma baharı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Çeyrek demet kıyılmış dereotu
  • Tuz
Kayısılı Ve Erikli Pilav

Nasıl Yapılır

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Badem, fıstık ve üzümleri ekleyip kısık ateşte kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın ve suyu ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kapağını açmadan pişirin. Ocaktan alıp kapağını açmadan 10 dakika demlendirin. Kıyılmış dereotunu ekleyip harmanlayın ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo