PIRASA ÇORBASI

8 Kişilik
Pırasa çorbası tarifi için malzemeler
  • 500 gr pırasa 2 havuç
  • 1 patates 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek 5 su bardağı su 3 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı tereyağıTerbiye için: 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 1 yumurta Yarım çay kaşığı karabiber
  • tuz
Pırasa çorbası hazırlanışı

Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın. 2-3 santim genişliğinde doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün.

Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Patates ve soğanın kabuğunu soyup iri iri rendeleyin.

Sebzeleri bir tencereye alıp 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp blenderle ezin. 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.

Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın. Tereyağını eritip üzerine gezdirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:47:51

Pırasayı haşladıktan sonra ilave ettik. hoşumuza bayağı gitti.

Misafir12.10.2016 17:32:55

deneyeceğim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!