BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA

6 Kişilik
Beşamel soslu Fırın Makarna tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

İçi için

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • tuz
Beşamel soslu Fırın Makarna hazırlanışı

Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın.Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Beşamel sos için nargarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun . Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile çırparak karıştırın.
Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve borcama alın.Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:54:03

gerçekten denedim çok güzel oldu ...teşekkürler herkese tavsiye ederim

Misafir12.10.2016 16:55:28

beşamel sos az geliyor. 2 ölçü yapmanızı tavsiye ederim.

Misafir12.10.2016 16:58:32

Herşey güzelde fırında ne kadar kalacak? Ayrıca arasıra kaliteli beyaz peynir koysal olmaz mı?

Misafir12.10.2016 16:58:39

çok güzelmiş

Misafir12.10.2016 16:58:44

evet beşemal sos az geliyor

Misafir12.10.2016 16:59:55

afiyet olsun ağzının tadını bilenler için

Misafir12.10.2016 17:03:55

Fırında ne kadar kalıyor bu ya herşeyi hazırladım onu bilmiyorum bi dakikası yok mu yani üstü kızarana kadar mı arkadaşlar ?

Misafir12.10.2016 17:06:21

şimdi fırında...ben arasına salam da koydum genel olarak damak tadına göre değiştirilebilir :)) kardeşim kıymalı soğanlı çeşnili yapmamı istedi.beşamel sosunun ölçüsünü yapılan yarumlarda, az geliyor diye göz kararı arttırdım...tabii yapılan makarnanın çeşidine ve azlığına çokluğuna göre değişiyor...bu sıcak mevsimde küçük birer dilimle akşam yemeğimizi geçiştireceğiz..

Misafir12.10.2016 17:09:16

üzeri kızarana kadar pişrin diyor ya arkadaşım

Misafir12.10.2016 17:09:19

Yaptım çok güzel oldu :) kaşarı ne kadar koyarsanız o kadar tadıda güzel oluyor :)

Misafir12.10.2016 17:10:15

akşama bende yapıcam inşallah güzel olur rezil olmaktan kurtulurum

Misafir12.10.2016 17:12:38

keşke yapmadan önce yorumları okusaydım, çünkü gerçekten beşamel sos makarnaya az geliyo, sosun ölçülerini 2"şer değil de en az 3"erden yapmak gerek.. ve evet ne kadar kaşar, o kadar lezzet..

Misafir12.10.2016 17:13:34

çok qüzel tarifine uyarak yapınca tadıı daha qüzel oluyooo :)))))

Misafir12.10.2016 17:13:46

ilk defa yaptım ve çok lezizz oldu

Misafir12.10.2016 17:14:27

çok güzel oldu çook beğendim. :)herkese tavsiye ederim.

Misafir12.10.2016 17:21:29

Bende 4. sınıfım yarın beşamel sostan sınavım var teşekkürler buun yapcam ¦

Misafir12.10.2016 17:24:26

ben yeni yapacam insallh guzel olur

Misafir12.10.2016 17:25:03

arkadaşlar üzeri için bir su bardağı kaşar kesinlikle cok az geliyor siz onuda iki yapın

Misafir12.10.2016 17:25:18

enfes oldu ilkdefa yaptım.peki en son üzerine peşamal sos sürsek üzerine kaşar koysak daha iyi olmazmı.ben öyle yaptım valla oldu deneyin.

Misafir12.10.2016 17:27:05

merhaba ben beşemel sosuna margarin yerine tereyağ kullandım ve enfes oldu tavsiyemm saygılar :)

Misafir12.10.2016 17:27:39

saol

Misafir12.10.2016 17:28:34

çok severim

Misafir12.10.2016 17:29:25

Cok guzel ya ;)

Misafir12.10.2016 17:30:09

Bence maydonoz ve dere otu mutis bir tat veriyor,karabiberi unutmayalım....

Misafir12.10.2016 17:31:26

denemedim ama her an deneye bilirim

Misafir12.10.2016 17:31:40

Çok Süpersiniz harika şuan fırında. :-)

Misafir12.10.2016 17:31:42

güzelmiş bu yemeği okulumda da yaptırdım

Misafir12.10.2016 17:32:46

Bence harika tarifler var ama birde el marifeti olması gerekir bence bilmem katılırmısımız

Misafir12.10.2016 17:33:38

fırında şu an. bakalım nasıl olacak. teşekkürler. erkek 29 ;)

Misafir12.10.2016 17:34:06

Şuan Fırında Bakalım Nasıl Olacak :D

Misafir12.10.2016 17:36:05

denedik bakalım nasıl olcak erkek34:)

Misafir12.10.2016 17:36:16

ben bazı sitelere de baktım ama siz üzeri için ayrı altı için ayrı yapıyorsunuz diğer sitelerde direkt karışık yapıyorlarr

Misafir12.10.2016 17:36:26

Aynı harcı içine de disina da kullanmak olmuyor mu ki

Misafir12.10.2016 17:37:27

fırında makarnada sıvı yağ ölçüsü var anlatımda hiç yok nerde ne zaman konacak.

Misafir12.10.2016 17:37:32

sıvı yağı makarnayı haşlarken kullanın 1-2 damla limon her şeyin ilacı mutlaka damlatın derim.

Misafir12.10.2016 17:39:23

Yumurta yokmu sosta

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!