Armutlu Risotto

Armutlu Risotto
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu Risotto için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 3 armut
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 90 gr tereyağı
  • 200 gr labne peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Armutlu Risotto

Nasıl Yapılır

Bu özel Armutlu risottoyu yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Armutların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağına ilave edip 10 dakika pişirin.

Pişen armutları tencereden çıkarıp bir kaseye alın. Ayıklayıp yıkadığınız pirinci armutları pişirdiğiniz yağ ile birlikte 5 dakika kavurun.

Diğer tarafta tavuk suyunu ısıtın. Isınınca bir kepçe kadarını kavurduğunuz pirince ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Kalan tavuk suyunu da ekleyerek pişirmeye devam edin. Suyunu çekince armutları ilave edin. Labne peyniri, tuz ve karabiberi ilave edip hafifçe karıştırı. 3 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo