Bol Çilekli, Antep Fıstıklı Tart

Bol Çilekli, Antep Fıstıklı Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bol Çilekli, Antep Fıstıklı Tart için

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 125 gr tereyağı
  • 40 gr pudra şekeri
  • 100 ml soğuk su
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 250 gr çilek
  • Tuzsuz Antep fıstığı içi
  • Bal
Bol Çilekli, Antep Fıstıklı Tart

Nasıl Yapılır

Çilekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Un, tereyağı, pudra şekeri, soğuk su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Hamuru içi yağlanmış 25 cm çapında tart kalıbına yayın. Sıcak fırında 25- 30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmasını sağlayın. Üzerine bal sürün. Çilekleri ince dilimleyin. Dilimleri balın üzerine dizin. Antep fıstıklarını üzerine serpin. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo