Pancarlı Ve Keçi Peynirli Pizza

Pancarlı Ve Keçi Peynirli Pizza
19 Eylül 2022

C vitamini, fosfat ve potasyum deposu olarak bilinen pancar, salata ve sebze yemeklerinde sık sık kullanılır. Mutfağınızda yeni tatlara yer vermek için nefis pancarlı ve keçi peynirli pizza tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Pancarlı Ve Keçi Peynirli Pizza için

Malzemeler

  • 9 yaprak baklava yufkası
  • 60 ml zeytinyağı
  • 130 gr hazır pesto sos
  • 70 gr mozzarella peyniri
  • 5 parça pancar turşusu
  • 125 gr keçi peyniri
Pancarlı Ve Keçi Peynirli Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Bir yaprak baklava yufkasını yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın ve üzerini yağlayın. Üzerine bir yufka daha yayıp tekrar yağlayın.
  2. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine kenarlarından 2 cm boşluk kalacak şekilde pesto sosun yarısını ve rendelenmiş mozzarella peynirini ekleyin.
  3. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine ufalanmış keçi peyniri ve pancarları ekleyerek yaklaşık 5 dakika daha peynirler eriyene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo