Deniz Mahsullü Pizza

Deniz Mahsullü Pizza
18 Şubat 2024

Nefis mi nefis bir pizzaya kim hayır diyebilir ki? Bu kez klasik pizzalardan biraz uzaklaşıyor, Akdeniz ülkelerinde popüler olan bir pizza çeşidine yer veriyoruz. Kalamar, midye, somon füme ve karides eşliğinde hazırlanan deniz mahsullü pizza, hem lezzeti, hem de şık görünümü ile herkesi kendine hayran bırakacak bir tarif. Malzemeler hazırsa, deniz mahsullü pizza nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak dört peynirli pizza ve bayat ekmek pizzasına göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Deniz Mahsullü Pizza için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz

Domates sos için

  • 200 g domates
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 5~6 dal fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal taze kekik

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı toz
  • Yarım su bardağı sünme peynir (Antakya yöresi)
  • 3~4 dilim kalamar
  • 6~8 karides
  • 2 dilim somon füme

Süslemek için

  • 3~4 haşlanmış kabuklu midye
Deniz Mahsullü Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Domates sos için; Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın.
  2. Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarımsakları ekleyin.
  3. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun.
  4. Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin.
  5. Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın. Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çapında açın.
  6. Üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin. Ton balığı, kalamar dilimleri, somon füme ve karidesleri dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 300 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin.
  8. Pişen pizzanın üzerine haşlanmış kabuklu midyeleri yerleştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo