MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ

12 Kişilik
Milföylü yufka böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 yufka
  • 6 milföy hamuru
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta

İç malzeme için

  • 300 gr beyaz peynir
  • ¼ demet maydanoz

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu
Milföylü yufka böreği hazırlanışı

Lezzet börek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Tereyağını eritin. Ilınınca süt ile yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkanın birini yağladığınız tepsiye yayın. Üzerine yağlı karışımdan gezdirin. İkinci yufkayı üzerine yayın. Tekrar yağlı karışımdan gezdirin ve üçüncü yufkayı üzerine serin. Peyniri çatalla ezip, ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Hazırladığınız yufkanın üzerine yayın. Kalan üç yufkayı aralarına yağlı karışımdan gezdirerek peynirlerin üzerine sırayla yerleştirin. En üste kalan yağlı karışımı yayın. Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alıp, oklava ile açarak birleştirin. Hazırladığınız yufkalı böreğin üzerine yayın. Çırptığınız yumurta sarısını sürüp, üzerine çörek otu serpiştirin. Kare şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:06:09

s_ercanaslan@hotmail.com milföylü yufka böreğini yaptım tek kelime süper oldu yalnız ben içini farklı yaptım bezelye et,kırmızı biber kavurdum çok nefis oldu teşekkürler

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!