Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13476 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4667 Tarif
Salata ve Meze
1167 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8263 Tarif
Yöresel
1939 Tarif
Popüler Tarifler
Cevizli Tel Kadayıf
Sütlaç
Anasayfa
Tarifler
Dünya Mutfaklarından Tarifler
Piroşki
Piroşki
04 Haziran 2023
Hazırlanma Süresi :
50 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Krem Şantili Kurabiye
Elmas Kurabiye
Ravioli
Yumurtasız kurabiye
Haşhaşlı Poğaça
Limonlu Çatlak Kurabiye
Şef Mehmet Yalçınkaya'dan Yeni Trend ''Sessiz Lüks''
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Çilek Reçeli Yapmak İçin Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Paslı Döküm Tava 6 Adımda Nasıl Temizlenir?
Tül Perde Nasıl Beyazlatılır: 4 Farklı Yöntem
Conrad İstanbul Bosphorus'a Yeni Executive Chef
Piroşki için
Malzemeler
Yarım litre süt
125 gr tereyağı
50 gr yaş maya
1 tutam şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 kg un
İç malzeme için
3 pırasa
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kangal sucuk
4 çorba kaşığı galeta unu
Üzeri için
2 yumurtanın sarısı
Susam
Piroşki
Nasıl Yapılır
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve15 dakika bekletin.
Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın.
Pırasaları halka şeklinde doğrayın. Soğanı rendeleyin. Sucuğu zar şeklinde doğrayın. Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı soteleyin.
Sucukları ilave edip sotelemeye devam edin. Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın.
Elde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırın. Üzerine kalan hamurları kapatın.
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Rus Yemekleri
45 Dakika
Vareniki
Rus Yemekleri
30 Dakika
Blini
Rus Yemekleri
30 Dakika
Sırniki
Rus Yemekleri
70 Dakika
Medovik
Rus Yemekleri
65 Dakika
Pelmeni
Rus Yemekleri
25 Dakika
Çikolatalı Mereng
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.