FIRINDA PATATESLİ TAVUK ETİ

4 Kişilik
Fırında patatesli tavuk eti tarifi için malzemeler
  • 1 kg tavuk but
  • 1 kg tavuk kanat
  • 4 patates
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Fırında patatesli tavuk eti hazırlanışı

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde kesin. Derin bir kapta salça, baharat, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Tavukları ve patatesleri bu sosa ilave edip 2-3 dakika kadar bekletin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tavukları ve patatesleri tepsiye alıp 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!