Pancar Püresi Üzerinde Ananaslı Somon Şiş

Pancar Püresi Üzerinde Ananaslı Somon Şiş
19 Kasım 2021

Özlem Mekik’ten sizler için pancar püresi ile lezzetlendirilmiş ızgarada somon şiş tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Daha fazlası için somon tariflerine göz atın.

  • ÖNERİM
    Pancar püresini tabağa yaymadan, bir sos kabı ile de balığın yanında servis edebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pancar Püresi Üzerinde Ananaslı Somon Şiş için

Malzemeler

  • 500 g somon balığı
  • 1 adet ananas (İri küp doğranmış)
  • 1/2 adet portakal 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 tutam dereotu 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Tane karabiber

Pancar püresi için 

  • 1/2 kg pancar 
  • 1 çay bardağı krema 
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 dal taze soğan (İnce kıyılmış) 
  • 1 dal taze biberiye 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz 
  • Karabiber 
Pancar Püresi Üzerinde Ananaslı Somon Şiş

Nasıl Yapılır

  1. Pancarları haşlayarak kabuklarını soyun ve bir mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin.
  2. Daha sonra içerisine sarımsak ve biberiyeyi ekleyerek robotta çekmeye devam edin.
  3. Tüm karışım homojen bir hal aldığında zeytinyağı, krema ve karabiberi ekleyin. Tekrar robotu çalıştırın ve son olarak üzerine taze soğanı gezdirerek karıştırın. 
  4. Somon balığını iri küpler halinde doğradıktan sonra çöp şişlere sırasıyla ananas ve somon balığı küplerini dizin. 
  5. Portakalın suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin. Portakal suyu, zeytinyağı, sarımsak ve dereotunu bir blender yardımıyla sıvı hale getirin ve ananaslı somon şişleri bu sosta 30 dakika süreyle marine edin. 
  6. Bu süre sonunda somon şişleri daha önceden ısınmış olan ızgara tavası veya barbeküde arkalı önlü 4’er dakika süreyle pişirin. 
  7. Balıklar piştikten sonra servis tabağına önce pancar püresini yayın ve üzerine somon şişleri dizin. 
  8. Son olarak üzerine tuz ve karabiber gezdirin ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo