Levrek Külbastı

Levrek Külbastı
25 Ağustos 2022

Külbastı, eski zamanlardan miras kalan ve kırmızı etle hazırlanan bir yemektir. Külbastı yapımında genellikle dana ve kuzu eti kullanılsa da, bu kez levrekle yapılan versiyonunu sizlere sunuyoruz. Külbastıyı kısa sürede hazırlayabilir, patates püresi ile birlikte sunabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, levrek külbastı nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan kuzu külbastı ve piliç külbastı tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Levrek Külbastı için

Malzemeler

  • 2 adet levrek balığı
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 paket krema (220 ml)
  • 4 diş sarımsak
  • 200 ml. süt
  • 2 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Domates sosu (isteğe göre)
Levrek Külbastı

Nasıl Yapılır

  1. Levrekleri fileto şeklinde kesip, derisinden tamamen ayırın.
  2. Tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Kızgın yağda levrekleri önlü arkalı pişirin.
  3. Pişirdiğiniz balıkları bir kenara alın ve bekletin.
  4. Balık tavasına ince ince kıyılmış sarımsakları atın ve kavurun.
  5. Ardından üzerine süt ve kremayı ilave edin.
  6. Sos kaynamaya başladığında içine balıkları yerleştirin.
  7. Balıklara kapari ve karabiber serpiştirin. Kapari turşusu tuzlu olduğu için, yemeğin tuzunu iyi ayarlayın.
  8. Bu şekilde 6-7 dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın.
  9. Levrek külbastıyı patates püresi, havuç ve biber eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Levrek Külbastı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. İşi kolaylaştırmak için, levrekleri balıkçıdan fileto şeklinde alabilirsiniz.
  2. Balıkları yağda kızarttıktan sonra, kağıt havluda fazla yağını çektirin.
  3. Patates püresi yerine patatesleri kibrit şeklinde dilimleyebilirsiniz.
  4. Krema sosu yerine rendelenmiş domates kullanarak domates sosu da hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo