Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı

Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı için

Malzemeler

  • 1 dil balığı
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım limon
  • Kapari
  • Dereotu
  • Tuz

Karnabahar püre için

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 100 gr labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı

Nasıl Yapılır

Balığı temizleyip kılçıklarını çıkardıktan sonra ikiye kesin. Un ile tuzu karıştırıp balıkları iyice unlayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Balıkların her iki tarafını da pişirip limon sıkın. Kapari ile sütü ilave edip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Karnabahar püresi için, karnabaharı haşlayın. Çiçeklerini ayırıp püre haline getirin. Labne peyniri, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ilave edip tekrar karıştırın. Balıkları servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpip püre ile birlikte servis yapın.

Daha farklı bir yemek arıyorsanız, tavada dil balığı tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo