PATATES TOPLARI

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Patates topları tarifi için malzemeler
  • 2 patates
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı
Patates topları hazırlanışı

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Tuz, karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Mısır gevreğini elinizle ezerek ufalayın. Patates püresinden küçük parçalar alıp içine rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirip yuvarlayın. Önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak ufalanmış mısır gevreğine bulayarak kızgın ayçiçek yağında altın rengi oluncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!