Seezling Ördek

Seezling Ördek
18 Eylül 2023

Pekin ördeği, soya sosu, hoisin sos ve ördek yufkası ile hazırlanan bu yemek, Uzak Doğu mutfağının zengin tariflerinden biridir. Kelime olarak 'cızırtılı' anlamına gelen seezling, ismini ördeğin kızartılma biçiminden almıştır. Yeni tatlar denemek isteyenler için, Şef Tamer Özkan’ın yorumuyla özel soslarla lezzetlendirilmiş seezling ördek tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak ördek göğsü ve siste ördek tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Seezling Ördek için

Malzemeler

  • 300 g Pekin ördeği
  • 60 g kırmızı kapya biber
  • 20 g sarımsak
  • 40 g kuru soğan
  • 25 g taze kişniş
  • 30 g taze zencefil
  • 20 g tuz
  • 12 g Çin tuzu
  • 12 g toz şeker
  • 40 g dark soya sosu
  • 60 ml hoisin sos
  • 2 adet kakule
  • 5 adet yıldız anason

Hoisin sos için

  • 50 g bal
  • 65 g soya sosu
  • 10 g sarımsak
  • 75 g fıstık ezmesi
  • 65 g pirinç şarabı sirkesi
  • 35 g susam yağı
  • 25 g acı sos
  • 3 g karabiber

Ördek yufkası için

  • 200 g un
  • 200 g su
  • 35 g susam yağı
  • Nişasta (Yeterince açmak için)

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

Garnitür sebze için

  • 100 g havuç (İnce şerit doğranmış)
  • 40 g salatalık (İnce şerit doğranmış)
  • 40 g taze soğan (İnce şerit doğranmış)
Seezling Ördek

Nasıl Yapılır

  1. Hoisin sos için bütün malzemeyi bir tencereye alarak kısık ateşte üçte biri kalana kadar kaynatın.
  2. Ördeği yıkadıktan sonra tüylerini yakın ve kalan tüyleri de cımbızla temizleyin.
  3. Taze baharatlar ile sebzeleri bir tavada soteledikten sonra tuz ilave ederek ördek ile birlikte bir tencereye alın ve ördeği kapatacak şekilde su ekleyin.
  4. Kısık ateşte bir saat süreyle haşlayın. Daha sonra ördek ile haşlama suyundan kalan ne varsa bir fırın tepsisine alarak üzerini fırın kâğıdı ile kapatın ve önceden ısıtılmış 135 derecedeki fırında 70 dakika pişirin. 
  5. Bu arada serviste kullanacağınız yufka için su, un ve az tuzu bir tencereye alarak topak olmaması için sürekli karıştırmak suretiyle kulak memesinden biraz daha yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan hamuru 30-35 g ağırlığında bezelere ayırın ve 4 mm kalınlığında yuvarlak olarak açın. 2 adet açılmış yuvarlak hamur arasına susam yağı sürdükten sonra üst üste koyun ve tekrar 3 mm incelikte olacak şekilde oklava ile açın. Yağsız tavada renk aldırmadan pişirin.
  7. Fırından aldığınız ördeği kemiklerinden özenle ayırın ve derisini de temizleyin.
  8. Kemiksiz ördek göğüsleri ile butları kızgın yağda kızartın. (Yağ çekmemesi için yağ kızgın olmalı ancak kurutmamalısınız.) Kızartma işleminden sonra eti ince ince dilimleyin ve servis tabağına alın.
  9. Garnitür sebze, hoisin sos ve yufka ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo