Dondurulmuş Yoğurt Parçaları

Dondurulmuş Yoğurt Parçaları
24 Temmuz 2023

Çilek, yaban mersini ve ahududu gibi meyvelerle hazırlanan dondurulmuş yoğurt, diyet listelerinin en gözde tarifleri arasındadır. İçerisinde doğal tatlandırıcılar kullanıldığı için, şeker ve kalori değeri düşüktür. Ara öğünlerde tüketilebilir. Hem lezzetli, hem de pratik olan bu tarif, vücuda enerji vererek gün boyu dinç kalmasını sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, doğal aromasıyla evde dondurulmuş yoğurt parçaları nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Dondurulmuş Yoğurt Parçaları Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık dondurulmuş yoğurt parçaları, yaklaşık 65 kaloridir. 
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Dondurulmuş Yoğurt Parçaları için

Malzemeler

  • 2 su bardağı tam yağlı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu 
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı çilek, doğranmış
  • 1 çay bardağı yaban mersini
  • 1 çay bardağı ahududu
Dondurulmuş Yoğurt Parçaları

Nasıl Yapılır

  1. Bir kaba yoğurdu alın, vanilya ve balı ilave edip iyice karıştırın. Karışımı yağlı kâğıt serili tepsiye dökün. Kaşık yardımıyla eşit ama çok ince olmayacak şekilde dağıtın. 
  2. Üzerini çilek, yaban mersini ve ahududu ile süsleyin. Süslemek için tercihe göre granola, Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları da kullanabilirsiniz.
  3. Dondurucuda en az 4-5 saat kadar iyice sertleşene kadar bekletin. Elinizle kırdıktan veya bıçakla kestikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Dilerseniz, yoğurdun içerisine orman meyveleri ve böğürtlen ekleyebilirsiniz.
  • Çok tatlı olmasını önlemek için, yoğurtlu karışımın tadını kontrol edin.
  • Üst kısmını ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo