Anjelik Erikli Dondurulmuş Yoğurt

Anjelik Erikli Dondurulmuş Yoğurt
04 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Anjelik Erikli Dondurulmuş Yoğurt için

Malzemeler

  • 6-7 adet anjelik erik
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • 2 su bardağı sert süzme yoğurt
  • 1/2 su bardağı bal veya agave (Gerekirse ekstra bal)
Anjelik Erikli Dondurulmuş Yoğurt

Nasıl Yapılır

Anjelik erikli dondurulmuş yoğurt sıcak havalarda içinizi ferahlatır.

  1. Erikleri küçük küçük kesin. Suyla birlikte, yumuşayıncaya dek orta ateşte pişirin. Yumuşayan erikleri blender’da püre haline getirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  2. Servis ederken sos olarak kullanmak üzere erik püresinden 1 çay bardağı ayırın. Kalan erik püresine yoğurt ve balı ekleyip iyice karıştırın. Tadına bakıp balını ayarlayın.
  3. Yayvan bir kapta veya buz kalıplarında dondurun. Tamamıyla donunca buz küpü boyunda parçalar kesin ve arada sırada durdurup karıştırarak, koyu kremamsı bir kıvam alıncaya dek buz kırabilen bir mutfak robotundan geçirin. 
  4. Dilediğiniz kıvama göre servis etmeden önce 20-30 dakika buzlukta bekletebilirsiniz.
  5. Bu karışımı dilerseniz, buzdolabında soğuyunca dondurma makinesinden geçirerek ya da oda sıcaklığına gelince, çubuklu dondurma kalıplarında dondurarak da hazırlayabilirsiniz.
  6. Kenara ayırdığınız erik püresine, damak tadınıza göre bal ekleyip dondurmanın üzerinde servis edin.

Anjelik erikli yoğurtlu kuplar tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo