DÜĞÜN ÇORBASI

4 Kişilik
Düğün çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 kg kemikli koyun eti (kol ya da boyun olabilir)
  • 30 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 6 su bardağı et suyu
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 limonun suyu
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı kuru fesleğen
Düğün çorbası hazırlanışı


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Soğanı soyup ortadan ikiye kesin. 10 bardak suyu geniş bir tencereye alın. Eti ve soğanı ekleyip kaynatın. Kaynarken biriken köpükleri ayırın. Etler kemiklerinden ayrılmaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık 1-1.5 saat pişirin.

Tencereyi ocaktan alıp etleri çıkarın ve didikleyin. Suyundan 6 bardak kadarını süzüp ayırın.

Çorbanın suyunu bir tencereye aktarın. Bir taşım kaynatıp çorbaya ilave etmek için, 3 çorba kaşığı su ve unu bir kasede ezin. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp inceltin. Tuzunu ekleyin. Pişen çorbanın suyuna sürekli karıştırarak azar azar ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ayıkladığınız etleri çorbanın suyuna ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.

Terbiyesi için, limon suyu ve yumurta sarılarını bir kasede iyice çırpın. Pişmekte olan çorbanın suyundan 1 kepçe alıp terbiyeyi inceltin. Azar azar ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın.

Tereyağını tavada ısıtıp domates salçası ve pulbiberi kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerine sos gezdirin. Fesleğeni serpiştirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!