ARABAŞI ÇORBASI

6 Kişilik
Arabaşı çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 tavuk göğüs eti
  • 7 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 20 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane

Hamur için

  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
Arabaşı çorbası hazırlanışı


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Hamur için, büyük bir tencerede 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 5 su bardağı suyu kaynatın. Kalan 2 bardak soğuk suyla unu karıştırıp bulamaç haline getirin. Süzgeçten geçirip kaynayan suya hızla karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Hamuru yaklaşık iki parmak kalınlığında bir tepsiye döküp ılınmaya bırakın. Dinlenmesi için buzdolabında 1 saat  bekletin. Servis yapmadan önce hamuru kesin.

Çorba için, büyük bir tencereye tavuk etini alın. Sulandırılmış 1 çorba kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiberi ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve parmak büyüklüğünde parçalara ayırın.

Bir tavada margarini eritip unu kavurun. Kalan salça ve biberi ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Bu karışımı, sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin. Tavukları  ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız hamurlardan ilave edin ve limon suyunu gezdirin. Nane serpiştirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:55:53

arabasinin hep sitelerde yozgat ve konya tariflerine yer veriliyor,ben iki yörenin arabasi ni yedim ve dogrusu egenin arabasisinin tadini bulamadim,aslinda arabasinin ege yemegi olduguna inaniyorum, saygilarimla, ali deniz

Misafir12.10.2016 16:57:10

bir egeli olarak size katılıyorum...ben de yaparım ve çok da severim.arabaşı çorbasına bol miktarda soğan koyarım.....ve ayrıca arap şına limon değil turunç suyu kullanırım

Misafir12.10.2016 16:58:38

Bence de egeli olarak size katılıyorum egemiz ne de olsa herşeyiyle güzel... Eşim tavuk sevmez ben ona bu çorbayı yapıp yedireceğim sana dedim o kadar beğendi ki daha sonra o çorbadan tekrar yap diye kendi istedi. :)

Misafir12.10.2016 17:01:26

bir yozgatli olarak diyorumki arabasi yozgat yemegidir.

Misafir12.10.2016 17:01:56

arabaşı corbası konya yoresıne aittir bence..Bunu boyLe biLin...

Misafir12.10.2016 17:03:50

bende diyorumki kayseri yöresine aittir

Misafir12.10.2016 17:04:01

arabaşı yozgatındır bu böyle bilinsin...

Misafir12.10.2016 17:04:05

arabaşı yozgatınnnnnnnnnnnn fazla konuşmayın

Misafir12.10.2016 17:04:51

hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr karsa aittiiiiiiirrrrrrr...:D

Misafir12.10.2016 17:05:10

allahım yok kayseriydi yok karstı yozgattı arkadaşlar arabaşı hepinizin de bildiği üzre KONYA nın yöresel lezzetidir bu böyle biline ayıp yahu.

Misafir12.10.2016 17:08:11

ben hep kayseri diye bildim. ben sahsen karadenizliyim. ve arapasinin hamurunun niye cignenmeden yenilecegini anlamadim.

Misafir12.10.2016 17:08:26

yok yunanlıların kayserililerin tabii...

Misafir12.10.2016 17:09:14

konyanın

Misafir12.10.2016 17:09:29

arkadaşlar kime ayitse ayit sonuçta böe bi çorba var deme <3

Misafir12.10.2016 17:10:52

arkadaşlar yapmayın lütfen.aslı peygamber efendimize dayanı.bir savaş esnasında sahabinin birinin (ismini hatırlayamıcam)dişleri dökülür ve yemek yiyemez.bunun üzerine rasulullah diğer sahabilerden birisine bu kardeşimiz için unla suyu karıştırın die arabaşının yapılmasını söyler.sahabi dişleri olmadığından çüğneyemiceği için yutabileceği bişi yapılmasını ister peygamben efendimiz.bunun üzerine arabaşı bu şekil de ilk kez o gün yapılır ve sonra Afyonda tekrar keşfedilir.sırayla bunu konya yozgat ve kayseri illeri yapar.hatta artık sahil kesimlere kadar ulaşmıştır

Misafir12.10.2016 17:11:21

Arabaşı Çorbası, Türk mutfağından bir çorbadır. Çorbanın özelliği ekmek ile birlikte değil, beraberinde hamur yutularak yenmesidir. Sanıldığı gibi Arap'larla ilgili bir yemek değildir. Öğün arasında yenildiğinden "Ara aşı" denilmiş ve bu isim zamanlar değişerek 'arabaşı' halini almıştır. İlk yapan ustanın Türkmen Murtaza olduğu söylenmektedir. genelde orta Anadolu'da bilinmektedir.

Misafir12.10.2016 17:11:36

Konya,Kayseri ve Yozgat Konya Ve Kayseride Arapaşı Yozgatta İse Arabaşı olarak adlandırılır.

Misafir12.10.2016 17:13:10

bir kere gerçek arabaşı çorbasına soğan konulmaz ve en güzelde hindi etiyle olur bunu böyle bilin yozgata gelinde yiyin egeliler

Misafir12.10.2016 17:13:52

Siz nereli olduqunu bırakın da tadına bakın tadına -- Via MebApp.com

Misafir12.10.2016 17:15:17

Hamurunu belki herkes sevmez, ama çorbası soğuk algınlığına birebir..

Misafir12.10.2016 17:21:35

denedim yaptım çok güzel oldu teşekkürler

Misafir12.10.2016 17:26:29

BU ÇORBA BİR TÜRKMEN ÇORBASIDIR,GÖÇEBE AVCI KÜLTÜRÜNÜN OLDUĞU,YÖRÜK VE TÜRKMENLERİN SAHİP OLDUĞU Bİ ÇORBA,O YÜZDEN HERKESİN SAHİP ÇIKMASI NORMAL,GERÇEK OLAN BELİRLİ Bİ YÖRENİN DEĞİL TÜRKMENLERİN ÇORBASI....

Misafir12.10.2016 17:28:56

Ben bu corbayı tavuk buduyla yapıyorum sızce yanlışmı?

Misafir12.10.2016 17:33:16

Yozgatin geleneksel yemeğidir yozara özeldir

Misafir12.10.2016 17:37:34

asıl kayserinin özel yemeğiiiii

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!