ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR YUMURTALI SÜT TATLISI

Yumurtalı süt tatlısı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yumurtalı süt tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 425 ml süt
  • 2 yumurta
  • 70 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Frambuaz
  • Fesleğen yaprakları

Yumurtalı süt tatlısı Nasıl Yapılır

Küçük fırın kaplarını tereyağı ile yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Süt, vanilya ve şekeri tencereye alıp orta ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Ocaktan alarak birkaç dakika soğumaya bırakın. Yumurtaları karıştırma kabına alıp mikser ile köpük haline gelinceye kadar çırpın ve yavaş yavaş süte ekleyerek karıştırın. Karışımı fırın kaplarına paylaştırın. Kapları büyük bir fırın kabı ya da tepsi içine yerleştirip kapların yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su doldurun. Fırında katılaşıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra buzdolabında iyice soğutun. Üzerine frambuaz ve fesleğen yaprakları ekleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.