ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR YUMURTALI SÜT TATLISI

Yumurtalı Süt Tatlısı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yumurtalı Süt Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 425 ml süt
  • 2 yumurta
  • 70 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Frambuaz
  • Fesleğen yaprakları

Yumurtalı Süt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Küçük fırın kaplarını tereyağı ile yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Süt, vanilya ve şekeri tencereye alıp orta ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Ocaktan alarak birkaç dakika soğumaya bırakın. Yumurtaları karıştırma kabına alıp mikser ile köpük haline gelinceye kadar çırpın ve yavaş yavaş süte ekleyerek karıştırın. Karışımı fırın kaplarına paylaştırın. Kapları büyük bir fırın kabı ya da tepsi içine yerleştirip kapların yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su doldurun. Fırında katılaşıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra buzdolabında iyice soğutun. Üzerine frambuaz ve fesleğen yaprakları ekleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!