ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR VİŞNELİ KUP

Vişneli kup

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli kup tarifi için malzemeler

  • 600 gr konserve vişne
  • 55 gr toz şeker
  • 150 gr bitter çikolata
  • 300 gr labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kiraz likörü
  • 8 orta boy mereng

Vişneli kup Nasıl Yapılır

Konserve vişnelerin suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyip orta ateşte şeker eriyene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp vişneleri ılındırın. Çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırıp benmari usulü eritin. Labne peyniri, pudra şekeri ve kiraz likörünü bir kasede karıştırın. Merengleri küçük parçalar şeklinde kırın. Şekerle pişirilmiş vişne, mereng parçaları ve peynirli karışımı kuplara değişimli olarak doldurun. Eritilmiş bitter çikolatayı üzerlerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.