Vişneli Kup

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Vişneli Kup Tarifi İçin malzemeler
- 600 gr konserve vişne
- 55 gr toz şeker
- 150 gr bitter çikolata
- 300 gr labne peyniri
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kiraz likörü
- 8 orta boy mereng
Vişneli Kup Nasıl Yapılır?
Konserve vişnelerin suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyip orta ateşte şeker eriyene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp vişneleri ılındırın. Çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırıp benmari usulü eritin. Labne peyniri, pudra şekeri ve kiraz likörünü bir kasede karıştırın. Merengleri küçük parçalar şeklinde kırın. Şekerle pişirilmiş vişne, mereng parçaları ve peynirli karışımı kuplara değişimli olarak doldurun. Eritilmiş bitter çikolatayı üzerlerine gezdirip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?