ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR TAHİNLİ ŞEFTALİ

Tahinli şeftali

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli şeftali tarifi için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 3 şeftali
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • File Antep fıstığı
  • Şeftali dilimleri
  • Dondurma

Tahinli şeftali Nasıl Yapılır

Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış şeftalileri ezerek püre haline getirin. Mısır nişastası dışındaki tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın. Kısık ateşte ısıtın. Mısır nişastasını ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Kenarları yüksek olan bir tepsiye doldurup üzerini bir kaşığı tersiyle düzleyin. Buzdolabında soğutun. File Antep fıstığı, dondurma ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.