ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR SAKIZLI VİŞNE MUHALLEBİSİ

Sakızlı Vişne Muhallebisi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sakızlı Vişne Muhallebisi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 kahve fincanı toz şeker
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket damla sakızı
  • 300 gr dondurulmus vişne

Süslemek için

  • İnce kıyılmış kavrulmuş badem
  • Çilekli rulo bisküvi

Sakızlı Vişne Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Dondurulmuş vişneleri tel süzgece alıp çözülmeleri sağlayın. Eriyen suyu bir kapta toplayın. Süt, şeker, un ve vişne suyunu tencerede iyice karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Ufalanmış sakızı ve tereyağını ekleyip mikserle çırpın. Vişne tanelerinden birazını minik bardakların içine paylaştırın. Üzerine muhallebi ilave edin. Tekrar vişne tanelerinden ekleyin. Son olarak üzerini rulo gofret ve bademlerle süsleyip servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Surimi Japonca’da kıyılmış balık anlamına gelmektedir. Geçmişi 16. yy’a dayanan surimi avlanan balıkların taze olarak saklanması için kullanılan bir yöntemdir. Piyasada surimi olarak satılan ürünler aslında yengeç bacağıdır.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!