Portakallı Çikolata

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Portakallı Çikolata Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 2 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 yumurta
- 80 g bitter çikolata
- 100 ml krema
Üzeri için
- Portakal kabuğu rendesi
- Vanilyalı dondurma
Portakallı Çikolata Nasıl Yapılır?
Süt, un, kakao, nişasta, şeker, vanilya, rendelenmiş
portakal kabuğu ve yumurtayı bir
tencereye alın ve çırpıcı ile iyice karıştırın.
Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli
karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Rendelenmiş çikolatayı ekleyip eriyinceye
kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
Ocaktan alıp kremayı ekleyin ve bir mikser
yardımıyla 3 dakika çırpın. Pudingi servis
tabaklarına paylaştırın ve oda sıcaklığına
gelinceye kadar bekletin. Buzdolabında en
az iki saat dinlendirin. Vanilyalı dondurma
ve rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek
servis yapın.

Dergide bu ay neler var?