ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR PEMBE SÜTLAÇ

Pembe Sütlaç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pembe Sütlaç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 kibrit kutusu lohusa şekeri
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 tutam tuz
  • 150 gr kiraz
  • Vişne ve karadut
  • 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı

Pembe Sütlaç Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz pembe sütlaçta...

Su ve lohusa şekerini tencereye alıp suyun rengi kırmızı olana ve lohusa şekeri eriyene kadar kaynatın. Soğumaya bırakın.

Pirinç, tuz ve 1 bardak lohusa şekeri suyunu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Vanilya,toz şeker,süt ve limon kabuğunu ilave edin.

Arada bir karıştırarak 15-20 dakika pişirin. Nişastayı kalan lohusa şekeri suyunda ezin. Nişastalı suyu kaynamakta olan sütlaca ekleyip hızla karıştırın. İyice koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın.

Sütlacı hafif ıslatılmış ortası delik kalıba döküp buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün servis tabağına ters çevirip alın. Ortasını orman meyveleriyle süsleyip üzerine fıstık serpin.Servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!