Limonlu Muhallebi

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Limonlu Muhallebi Tarifi İçin malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı tozşeker
- 5 çorba kaşığı pirinç unu
- 1.5 yeşil limonun rendelenmiş kabuğu
Limonlu Muhallebi Nasıl Yapılır?
Süt, toz şeker, pirinç unu ve 1 limonun rendelenmiş kabuğunu tencereye alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Muhallebiyi kâselere paylaştırın. Üzerini kalan limon kabuğu ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletin. Servis yapın.
Muhallebiyi kâselere paylaştırın. Üzerini kalan limon kabuğu ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletin. Servis yapın.
