Limonlu Muhallebi

Limonlu Muhallebi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Limonlu Muhallebi için

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 5 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1.5 yeşil limonun rendelenmiş kabuğu
Limonlu Muhallebi

Nasıl Yapılır

Süt, toz şeker, pirinç unu ve 1 limonun rendelenmiş kabuğunu tencereye alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Muhallebiyi kâselere paylaştırın. Üzerini kalan limon kabuğu ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo