ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR LİMONLU MUHALLEBİ

Limonlu Muhallebi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 5 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1.5 yeşil limonun rendelenmiş kabuğu

Limonlu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Süt, toz şeker, pirinç unu ve 1 limonun rendelenmiş kabuğunu tencereye alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Muhallebiyi kâselere paylaştırın. Üzerini kalan limon kabuğu ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!