Kestaneli Krem Karamel

Kestaneli Krem Karamel
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kestaneli Krem Karamel için

Malzemeler

  • 8 yumurta
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kestane püresi

Karamel için

  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • Kestane şekeri
Kestaneli Krem Karamel

Nasıl Yapılır

Kestane püresini süt ile karıştırarak pürüzsüz hale gelinceye kadar el blenderı ile karıştırın. Yumurta, şeker ve vanilyaları ekleyip mikserle 15 dakika kadar çırpın. Şekeri yapışmaz tavaya alıp kısık ateşte eriyip karamel haline gelinceye kadar pişirin ve karameli kaselerin tabanına paylaştırın. Yumurtalı karışımı yakın mesafeden kaselere aktarın ve fırın tepsisine dizin. Tepsiye kaselerin yarısına gelinceye kadar sıcak su doldurun. 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar beklettikten sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin. Ertesi gün servis tabağına ters çevirin. Üzerini kestane şekeri ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo