ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAYISILI MUS

Kayısılı Mus

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı Mus Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr kayısı
  • 500 ml krema
  • 400 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin

Üzeri için

  • Fıstık
  • Frenk üzümü

Kayısılı Mus Nasıl Yapılır?

Jelatini küçük bir kaseye alıp üzerine 3-4 yemek kaşığı su ekleyin. Labne peyniri, vanilya ve şekeri mikserle pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın. Kremadan yarım çay bardağı ayırıp kalanını peynirli karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kayısılardan üçünü ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkartın ve dilimleyerek kapların tabanına yerleştirin. Kalan kayısıların kabuklarını soyup blender ile püre haline getirin ve karışıma ekleyin. Ayırdığınız kremayı ısıtıp jelatini içine ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın ve peynirli karışıma ilave edin. Kaplara paylaştırın ve en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Üzerini fıstık ve frenk üzümü ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!