ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAYISILI KUPLAR

Kayısılı Kuplar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı Kuplar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı kayısı suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için

  • Nane yaprağı
  • Kuru kayısı
  • Antep fıstığı

Kayısılı Kuplar Nasıl Yapılır?

Lezzet tatlı tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Derin bir tencerede süt, un, vanilya ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince servis kuplarına paylaştırın. Buzdolabına alarak donuncaya kadar bekleyin. Kayısı suyu ile nişastayı bir tencerede sürekli karıştırarak kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kayısı suyunu muhallebilerin üzerine aktarıp donuncaya kadar bekletin. Nane yaprakları, Antep fıstığı ve kuru kayısı ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.