ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KARAMELLİ SU MUHALLEBİSİ

Karamelli Su Muhallebisi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelli Su Muhallebisi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Su muhallebisi için
  • 6 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker

Karamel için

  • 1 çay bardağı tozşeker
  • Yarım limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı su

Kek tabanı için

  • 1 hazır kakaolu kek tabanı
  • 1 kahve fincanı gülsuyu
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık içi

Karamelli Su Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Lezzet , sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

  • Pirinç unu, nişasta ve unu 1 su bardağı suda eriyene kadar karıştırın. Süt, şeker ve unlu karışımı tencereye alıp karıştırın.
  • Kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın.
  • Küçük cam kalıpları folyo ile kaplayın. Hazır keki yuvarlak kalıpla kesip kalıpların dibine yerleştirin. Gül suyu ile ıslatın. Üzerine muhallebiyi döküp buzlukta katılaşana kadar bekletin.
  • Karamel için şeker ve suyu tavada şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Limon suyunu ekleyip ağdalaşana kadar pişirmeye devam edin.
  • Karameli yağlı kağıdın üzerine dekoratif bir şekilde döküp katılaşana kadar bekletin. Tatlıyı servis tabaklarına ters çevirip alın.
  • Etrafını fındıkla süsleyip üzerine karamel çubuklarını ilave edin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, çilek sosu ile lezzetlendirilmiş klasik su muhallebisi tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!