ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KADAYIFLI BADEMLİ MUHALLEBİ

Kadayıflı Bademli Muhallebi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kadayıflı Bademli Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g tel kadayıf
  • 30 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 g file badem

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 damla badem esansı

Süslemek için

  • Çilek

Kadayıflı Bademli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Kadayıfları küçük parçalara ayırın. Fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış fırında 3-5 dakika bekletin. Tereyağı, tozşeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. File bademi ilave edin ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Süt, pirinç unu, toz şeker ve badem esansını bir tencereye alın ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırladığınız kadayıfın bir kısmını kupların dibine paylaştırın, üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında soğutun. Kalan bademli kadayıf ile üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!