ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR İNCİRLİ KUP

İncirli kup

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncirli kup tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 6 incir

Üzeri için

  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Yulaf ezmesi
  • Kuru dut

İncirli kup Nasıl Yapılır

Hindistan cevizi sütünü geniş bir kaseye alın. Chia tohumunu ilave edip iki saat bekletin. Chia tohumları şişmeye başlayınca krema, pudra şekeri ve kabuklarını soyduğunuz 4 inciri ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar blenderdan geçirin. Kalan incirleri kabuklarıyla beraber ince yuvarlak dilimleyin. Servis bardaklarının kenarlarına yerleştirin. İncirli karışımı servis bardaklarına paylaştırıp buzdolabında iki saat dinlendirin. Üzeri için krem şanti ve sütü geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla katılaşıncaya kadar çırpın. Krem şantiyi soğuyan tatlılarınızın üzerine paylaştırın. Üzerlerini yulaf ezmesi ve kuru dut ile süsleyerek soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.